Ziarul care ține cu românul

Zi solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară

igsu

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.498 misiuni desfășurate de salvatori în data de 31.08.2022.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.240 cazuri din totalul de 1.498 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 70 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 181 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice și 9 mesaje privind avertizările hidrometeorologice periculoase imediate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *