Anchete jurnalistice

Adrian Guseila stopează controalele din pădurea Roșia?

Adrian Guseila seful Gărzii Forestiere Sibiu, consătean cu marele terapeut nea’  Ion Lazea care a pus pe picioare mulți locuitori din Țara Făgărașului și nu numai, face legea la Sibiu.

Potrivit surselor, acesta refuză controlul în pădurile de stejar ale comunei Roșia din județul Sibiu invocând diverse motive copilărești.

În data de 02.09.2022, publicația Ziua Online a cerut un punct de vedere potrivit Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, răspunsul fiind inexistent.

Adrian Guseila nu ține cont de superiori?

Pe surse, problemele neprimirii unui răspuns ar fi de la Sibiu, răspunsul în ordine ierarhică fiind stopat chiar de dl Guseilă.

Relație șubredă între Garda Forestieră Brașov și Ziua Online

Reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov demonstrează că sistemul este putred în relația cu presa, după ce  publicația Ziua Online a cerut un punct de vedere cu privire la cele întâmplate în comuna Șoarș din județul Brașov.

Știrea inițială:

250 m3 de lemn tăiat peste limita aprobată la Soars?

O mică prezentare din pădurea de stejari Cașolț comuna Roșia

Video 2:

https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=619385019684803&external_log_id=1939c676-9e74-41b2-84fc-18373b6f8ec4&q=casolt

Video 3:

Adrian Guseila cunoaste sau nu situația din teren?

După cum se poate observa, nimeni din sistemul silvic nu prea bine voiește să stopeze sau să reducă acest curent cu privire la tăierile legale sau ilegale de arbori.

În fiecare zi se pot observa transporturi cu camioane pline cu lemne, fără ca cineva să efectueze controale, dar sunt prinși căruțași cu câte un metru cub care sunt dați exemple prin diferite comunicate de presă.

Adrian Guseila cheamă presa la ,,negocieri”?

După mai multe apeluri telefonice către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și către Garda Forestieră Brașov, scopul fiind solicitarea făcută pe baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în data de 14 decembrie 2022, dl. Guseila Adrian ne-a apelat cu scopul de-a ne invita la biroul dânsului în data 19.12.2022 ora 09.00 pentru a ne ,,explica” probabil incompetența dânsului.

Adrian Guseila purtătorul de cuvânt imaginar al Gărzii Forestiere?

Ținând cont că purtător de cuvânt al Gărzii Forestiere este dl. ing. ABUTNĂRIȚEI Mihai, întâlnirea nu a avut loc pentru a nu se lăsa loc de interpretări.

Prin explicațiile ,,calde” oferite telefonic reprezentantului publicației Ziua Online, dl. Guseilă  speră ca pădurea Roșia să scape necontrolată?

Hoții de lemne protejați de cei ce ar trebui să îi păzească?

Vurparul fierbe din nou – ora 17.00 sedinta de consiliu

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

 

HORUS AGENCY

HORUS AGENCY