Ziarul care ține cu românul

Starea pădurii din Rosia și activitatea pădurarilor

Sunt nereguli în pădurea Rosia păstorită de Ocolul Silvic Clăbucet?

În urma unei discuții purtate cu reprezentantul Ziua Online la sediul ecologiștilor de pe str. George Coșbuc, cu o sursă care a dorit să rămână anonimă, unde am fost învățați cum se folosește SUMAL-ul 2 corect,  se pare că pădurea din Rosia ar fi condamnată chiar de autoritățile locale cu ajutorul pădurarilor din zonă.

Se fură cu acte în regulă?

Potrivit sursei anonime , după disputa pe care a avut-o cu dl. Adrian Crețu de la Ocolul Silvic din Rășinari, văzând cine sunt ,,protejații” din localitate și cum se fură masa lemoasă din comună, a decis să plece din sistemul silvic luând pedagogia în brațe la o renumită facultate din Sibiu.

Oare fostul silvicultor se bazează pe fapte reale când susține că SUMAL 2 ar fi înființat cu scopul de a se fura cu acte în regulă?

În urma solicitărilor cerute de redacția noastră, răspunsurile sunt halucinante din partea Gărzii Forestiere, prejudiciile fiind măricele.

Întrebările adresate de către Ziua Online

  1. Ce relevanță are un control din 2019 ca răspuns la petiția noastră, ne prezentați situații eronate care sunt prescrise?
  2. S-a făcut control în teren în pădurea Roșia, în anul 2022?
  3. Care sunt rezultatele dvs. din 2022 la controale?
  4. Dacă presa este mințită și nu primește răspuns nici după peste 100 de zile, un cetățean de rand ce așteptari să aibă?
  5. Care este articolul nostru tendențios, ca am cerut răspuns la un control care se refuză a fi efectuat ?
  6. Se aduc răspunsuri la cererea de controale cu controale efectuate cu ani de zile în urmă în mod tendențios și mințind ministerul?
  7. Observând că aceste controale sunt evitate, dorim un răspuns cu motivul real, nu invocări neplauzibile cu privire la ,,timpul nefavorabil.”
  8. De ce pana la aceasta ora nu s-a transmis niciun punct de vedere cu privire la solicitarea pe care am facut-o în comuna Șoarș?

Garda forestieră să fie sistemul ,,putred”  din România?

Din nefericire Garda Forestieră Brașov aduce un răspuns eronat după peste 100 de zile ministerului , atașând un control efectuat cu mulți ani în urmă nicidecum situația la zi pentru UAT Rosia dezinformând în acest sens.

În urma sesizării din data de 02.09. 2022, în teren nu a fost efectuat control și nu a fost dat răspuns punctual la cele solicitate de către redacția Ziua Online, mai grav acuzând presa de articole tendentioase pentru ca și-a permis o astfel de solicitare, invocând diverse motive pentru blocarea controalelor, cum ar fi condițiile meteorologice sau lipsa de logistica.

Oare cine sa aducă logistica, Ziua Online?

Oare HG 470 este invocat ca act normativ încălcat, necunoscându-se faptul că în anul 2022 aceasta lege este abrogată?

Garda forestiera nu are actualizată legislația la zi?

Situația pe care opinia publică din Rosia nu o cunoaște

Întrebările au venit în urma răspunsului tendențios transmis de reprezentanții gărzii forestiere.

Din respect pentru cititorii noștri și în special pentru locuitorii comunei Rosia, publicăm următoarele situații prezentate  Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor:

Adresa 186

Starea pădurii Rosia cu bune și cu rele prezentată Ministerului

 

Până la publicarea acestui articul, autoritățile competente nu au oferit un punct de vedere cu privire la întrebările adresate.

Adrian Guseila stopează controalele din pădurea Roșia?

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *