Ziarul care ține cu românul

Cersetoria si Asociatiile din Sibiu – Statul Roman plateste, strainii doneaza, asociatiile se imbogatesc

Statul Roman plateste pentru copii iar asociatiile se imbogatesc?

Suntem revoltaţi că strainii au numai ştiri negative despre români, că suntem asociaţi de obicei cu hoţia şi cerşetoria, că ziarele ne văd ca pe nişte lăcuste care vin să le secătuiască resursele.

Daca stam si privim obiectiv, observam cum un grup de strainii fac acelasi lucru, doar ca pe teritoriul Romaniei.

Cum isi rotunjesc veniturile strainii in Romania?

In urma unei cautari pe internet, vedem cum o asociatie din Germania care isi duce veacul pe meleagurile mioritice din judetul Sibiu, se ocupa cu cersetoria digitala.

Modalitatea de lucru – Statul Roman pus intr-o lumina negativa

Se ia una bucata familie saraca din Marginimea Sibiului, se pozeaza in cele ma dureroase pozitii cu un copil in brate, imortalizarea momentului fiind cu un puternic impact emotional.

Saracia romaneasca promovata pe siteurile de socializare

Dupa ce ,,tinta” este pozata, aceasta este postata pe retelele de socializare cu scopul de a se strange cat mai multi bani, scopul fiind ,,nobil” din punctul de vedere al acestora.

Trebuie precizat faptul ca sunt folositi copii minori pentru strangerea sumelor de bani.

Rezultatul acestor actiuni nu face altceva decat sa arate partea ireala in care se afla copiii, in special copii de romi.

Bani facuti prin ,,cersit” pe internet

Pentru o ,,punga de galbeni”, mamele isi lasa pozati copiii, pe spatele acestora strangandu-se sume considerabile de bani.

2. Cerşetoria drept faptă contravenţională – Cu toate ca Statul Roman plateste, imaginea ii este afectata

Înainte de actuala reglementare, Decretul nr. 153/1970 pentru stabilirea şi sancţionarea unor contravenţii privind regulile de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică prevedea la art. 1:

Infractiune sau contraventie?

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu închisoare contravenţională de la o luna la 6 luni sau cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei următoarele fapte, săvîrşite de persoane care se sustrag de la îndatorirea cetățenească de a-şi asigura mijloacele de existență prin muncă, tinzind la practicarea unui mod de viaţă parazitar, dacă aceste fapte nu se săvîrşesc în astfel de condiţii încît, potrivit legii penale, sînt considerate infracţiuni:

a) apelarea la mila publicului, de către o persoană care, deşi are capacitate de muncă sau posibilităţi de întreţinere, recurge la aceasta pentru a-şi asigura mijloace de subzistenta sau a-şi spori veniturile, precum şi determinarea unei persoane la săvîrşirea unor astfel de fapte, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor legale de întreţinere a acesteia sau pentru obţinerea unor foloase materiale;

Persoana fizica si cea juridica poate fi sanctionata?

Desigur, o persoană fizică poate solicita în mod repetat ajutor material din partea publicului în numele sau în interesul unei persoane juridice (asociaţie, fundaţie, partid politic, etc.), dar fapta în sine este comisă de către persoana fizică, aceasta suferind eventuala sancţiune contravenţională sau penală pentru practicarea cerşetoriei.

Totuşi, considerăm că persoana juridică poate fi sancţionată pentru determinarea practicării faptelor contravenţionale sau, după caz, penale aflate în legătură cu fenomenul social al cerşetoriei.

Statul plateste, strainii doneaza, cine castiga?

Teoretic, copii care sunt luati in plasament de aceste asociatii, persoanele desemnate fiind platite de catre stat cu o suma de bani pentru fiecare copil, plus alocatia.

Statul Roman pus intr-o lumina proasta de reprezentantii asociatiei

Cu toate ca Statul Roman se implica in buna starea copiilor cu probleme, reprezentantii asociatiei continua sa ceara prin intermediul retelelor de socializare bani si lucruri, apeland la mila publicului.

Orice persoana care vede acea postare, va trai cu impresia Statul Roman nu se implica in bunastarea copiilor, fapt ce nu este adevarat.

De ce este o afacere cu aceste case de tip familial?

Printr-un simplu calcul facut, observam ca un copil primeste suma de aproximativ 1.200 de lei plus alocatia.

Daca inmultim suma cu aproximativ 50 de copii asa cum se lauda dna. M.I. ca ar avea in grija, observam ca o asociatie cu un astfel de profil castiga binisor, fara sa mai punem donatiile obtinute din cersitul digital.

Revenim cu detalii:

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *