Anchete jurnalistice

Jandarmul prins cu lemne furate cercetat de superiorii sibieni

Jandarmul M.O. prins în trafic cu lemne furate în apropierea localității Veștem din județul Sibiu, este cercetat disciplinar de superiori.

La un control de rutină, jandarmul care ar fi trebuit să combată furtul de lemne, chiar acesta a fost prins de polițiștii sibieni cu un transport ilegal de lemne , motiv pentru care a fost sancționat cu suma de 1.000 de lei.

Ștrea inițială: https://ziuaonline.com/stirile-zilei/jandarm-sibian-prins-cu-lemne-furate-in-judetul-sibiu

La Sibiu subiectul ,,lemne furate” este un subiect tabu?

Ținând cont că IJJ -urile din țară fac parte din scutul pădurii, dorim să precizăm faptul că pe raza județului Sibiu de la începutul anului și până în prezent, reprezentanții Jandarmeriei Sibiu au participat doar la 7 controale.

 

Ce spune Legea nr. 550/2004?

 ,,Inspectoratul de jandarmi judeţean are în compunere structura de comandament organizată pe servicii, compartimente, detaşamente, companii, secţii, plutoane, posturi, grupe, structuri de specialişti – montane, navale, de suport logistic, medical sau de altă natură, constituite conform legii.

Participă, împreună cu alte instituţii abilitate, la supravegherea, controlul şi asigurarea protecţiei şi conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, a fondului silvic şi de protecţie a mediului, prin măsuri specifice de prevenire şi combatere a oricăror încălcări ale prevederilor normelor legale;”

Lemne furate la Racovița sub ochii celor ce ar fi trebui să apere pădurea

Se pare că M.O. nu a citit legea 550/2004 în ceea ce privește transportul ilegal de lemne, cu atât mai  mult când localnicii din comuna Racovița susțin că microbuzul domnului jandarm era văzut des în zonă, iar la barul din localitate se făceau jocurile.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE