Ziarul care ține cu românul

“WEINFEST” CU FAST GĂZDUIT DE CLUBUL ECONOMIC GERMAN TRANSILVANIA (DWS)

Tradiționalul „Weinfest” ținut de DWS la finalul verii a avut loc in 11 septembrie într-o locație specială. Noua conducere și membrii clubului au ales pentru eveniment ansamblul fortificat al Bisericii Evanghelice din Cristian.

La petrecere au participat numeroși invitați din spațiul economic și social, printre care reprezentanții administrației publice locale, ai bisericii și ai celor mai mari grupuri politice din zonă.

Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a adresat oaspeților cu un scurt cuvânt despre prezența investitorilor germani din zonă. Aceasta a rememorat perioadele extrem de grele din perioada care a precedat stabilirea investitorilor germani în zonă, când nivelul șomajului era extrem de ridicat în regiune, iar salariile departe de a permite un trai decent. A subliniat astfel progresele aduse de firmele germane în societatea sibiană și regională.

Doamnei Primar i s-au alăturat apoi cu discursuri Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. în România, Reinhart Guib, şi Gabriel Tischer, Preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Seara a continuat cu o petrecere încărcată de experiențe culinare și artistice. Degustarea de produse tradiționale locale în Turnul Slăninii, concertul de orgă, povestea uneia din cele mari comunități de berze din Europa prezentată de profesorul Friedrich Philippi, spectacolul trupei de dans săsesc din Sebeș au fost doar câteva dintre acestea.

Curtea Bisericii Evanghelice din Cristian s-a transformat apoi într-un ring de dans idilic, pe ritmurile șlagărelor românești și germane interpretate live de formația Trio-Saxones-Plus.

Evenimentul DWS vine ca o nouă mărturie a atașamentului mediului german de afaceri față de această regiune a țării și a bunei dezvoltări care se preconizează în continuare. Nu degeaba nivelul de trai din Sibiu este printre cele mai ridicate din România. Acest lucru se datorează în mare parte infuziei de capital și know-how străin în toate domeniile de activitate.

DWS este o organizație non-politică care sprijină dezvoltarea economiei din Transilvania prin atragerea și menținerea investițiilor germanice în zonă. Focusul principal al acesteia este aprofundarea dialogului membrilor clubului cu organizațiile economice din țară și din străinătate, precum și cu administrația publică centrală și locală.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *