Riscurile cetățenilor care semnalează presei probleme din DGASPC Sibiu

De această dată, Ziua Online prezintă situația defectuoasă a DGASPC Sibiu și riscurile cu care se confruntă oamenii care semnalează o problemă presei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu se află iar în centrul atenției în urma unor acuzații privind conduita sa defectuoasă și presiuni asupra celor care semnalează abuzurile.

Într-un caz specific, semnalările au fost făcute de către o doamnă interesată să adopte un copil, iar reacția autorităților a ridicat întrebări cu privire la corectitudinea procedurilor și la transparența procesului.

Presupunerea de vinovăție prealabilă?

Una dintre principalele probleme ridicate în acest context este abordarea care pleacă de la prezumția de vinovăție încă de la începutul eventualului proces.

Semnalările privind deficiențele din cadrul DGASPC Sibiu par să fie tratate cu o suspiciune excesivă, iar persoanele care aduc aceste acuzații se confruntă cu o presiune considerabilă, punându-se sub semnul întrebării obiectivitatea anchetelor.

Presiuni asupra celor care semnalează abuzurile:

Cei care aleg să facă publice eventualele probleme întâmpinate în relație cu DGASPC Sibiu riscă să devină victime ale unui sistem care, în loc să încurajeze transparența și corectitudinea, pare să își apere imaginea instituțională cu orice preț.

Aceste presiuni pot varia de la ostracizare socială până la persecuții juridice sau profesionale?

Lipsa de transparență și răspunsuri evazive din partea DGASPC Sibiu?

Purtătorul de cuvânt a evitat să ofere răspunsuri clare și transparente în ceea ce privește acuzațiile aduse instituției.

În loc să abordeze problemele ridicate în mod direct, conducerea pare să ocolească întrebările și să îndrepte vina către persoanele care semnalează, în loc să se concentreze pe ameliorarea sistemului.

Interese ascunse sau răzbunări personale la DGASPC Sibiu?

Întrebările cu privire la motivele reale din spatele acuzațiilor și ale modului în care sunt gestionate pot ridica suspiciuni cu privire la posibile interese ascunse sau răzbunări personale.

Este important să se facă o distincție clară între îngrijorările legitime și posibilele motivații obscure care ar putea distorsiona adevărul.

Concluzie:

Situația defectuoasă a DGASPC Sibiu, cu o presupunere de vinovăție prealabilă și presiuni asupra celor care semnalează abuzurile, arată necesitatea unei analize profunde și obiective a modului în care această instituție își îndeplinește misiunea.

Transparența, răspunsurile clare și respectarea drepturilor individuale sunt esențiale pentru a restabili încrederea publicului în sistemul de asistență socială și protecția copilului.

Punct de vedere cerut autorităților locale:

 Către: Instituția Prefectului Județului Sibiu – Consiliul Județean Sibiu – DGASPC Sibiu 

Pentru informarea corectă a opiniei publice, vă rugăm să ne răspundeți punctual la următoarele întrebări ce privesc DGASPC Sibiu, în special soarta incertă a unei fetițe de 4 ani.

1. Se încearcă constrângerea viitorilor părinți adoptivi de către reprezentanții DGASPC Sibiu și intimidarea presei prin înștiințarea nr. 111430/1.11.2023 pe care o afișăm în solicitare?

2. Imaginile la care se face referire au venit blurate, micuța NU poate fi identificată, iar imaginea NU îi este afectată așa cum doresc angajatele DGASPC Sibiu să scoată în evidență. Precizăm faptul că a fost respectată imaginea micuței și dreptul la viața intimă pentru că imaginile sunt blurate, iar datele de identificare nu sunt făcute publice.

3. Ziua Online a prezentat strict o situație care riscă să degenereze chiar sub ochii celor care ar trebui să protejeze acești copii.

4. Reprezentanții DGASPC Sibiu practicăintimidarea persoanelor de bună credință care informează presa?

5. Reprezentanții DGASPC Sibiu, recurg la intimidări?

6. De ce reprezentanții DGASPC Sibiu nu se adresează către publicația noastră privind nelămuririle pe care le au în ceea ce privește cine a scris articolul, fără a se pune presiune pe diferite persoane?

Se bat șefii între ei la DGASPC Sibiu?

7. Pe această cale, vă rugăm să ne comunicați cine este în fapt director al DGASPC Sibiu, nu doar pe hârtie, deoarece în ultima perioadă directorii par a fi puși doar cu numele, persoanele de bază ale instituției fiind… verificați de dumneavoastră printr-un corp de control.

,,Libertatea presei privește desfășurarea activităților specifice presei de strângere și transmitere de informații de interes public prin intermediul canalelor media, fără intervenția guvernului.

Articolul 31 (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi îngradit. (2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal.

Atașat vă transmitem articolele care par a fi deranjante, iar în loc să se ofere puncte de vedere punctuale cu soluții, se intervine emoțional și cu intimidări subtile sub presiunea amenzilor asupra celor care au informat presa.

Scopul acestui pas pe care publicația Ziua Online îl face către instituția dumneavoastră, este pentru a informa corect opinia publică cu privire la libertatea presei.

https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/sofia-este-pionul-nesemnificativ-pentru…

https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/video-sofia-la-mana-destinului-creat-de-angajatii…

https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/directorii-se-schimba-purtatorul-de-cuvant-rezista/

Răspuns DGASPC Sibiu:

,,Către cine ai dat informațiile la Ziua Online”, întreabă angajatul DGASPC Sibiu…

Preocuparea principală se regăsește în fișa postului, sau interesele sunt altele având în vedere interesul superior de a se afla cine se ocupă din cadrul Ziua Online de această speță?

Revenim cu detalii despre cum pun problema anumiți reprezentanți ai DGASPC Sibiu și cum se arată superioritatea bugetarului român.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *